sâmbătă, 28 aprilie 2012

Exista si solutii gastronomice

O alta solutie la îndemîna pentru îndepartarea alergiilor sînt mîncarurile foarte condimentate, deoarece cu cît este mai piperata mîncarea, cu atît ea va subtia mai mult secretiile mucoase, ceea ce poate conduce la eliberarea cailor respiratorii.
Printre condimentele recomandate cel mai frecvent în acest scop sînt piperul rosu, ghimberul iute, hreanul, ceapa si usturoiul.
Ceea ce nu manînci ar putea însa avea mai multa importanta decît ceea ce manînci, deoarece alergia la anumite alimente ar putea fi în strînsa legatura cu alergiile de sezon, explica Hardy. Trebuie sa ne uitam cu atentie la ceea ce consumam si sa renuntam la alimentele care par sa ne provoace o sensibilitate de genul unei indigestii sau al urticariei, spune specialista. În felul acesta ne scutim sistemul imunitar, ceea ce ar putea contribui la reducerea impactului alergiilor de sezon.
Potrivit alergologului new-yorkez Clifford Bassett, persoanele alergice la polen nu ar trebui sa consume pepene galben, banane, castraveti, seminte de floarea-soarelui, musetel si suplimente vegetale ce contin echinaccee, deoarece acestea accentueaza si mai mult simptomele alergiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu