sâmbătă, 28 aprilie 2012

Plante ce combat alergiile

Printre cele mai populare tratamente naturale împotriva alergiilor din acest moment se afla brusturele, despre care Hardy afirma ca are rezultate  impresionante la testele clinice.
Într-un studiu publicat la începutul acestui an în British Medical Journal, un grup de cercetatori elvetieni au aratat cum administrarea acestei plante de patru ori pe zi este la fel de eficienta ca administrarea unui medicament antistaminic (care combate alergia la polen).
În cadrul unui al doilea studiu, prezentat în martie 2003 la întîlnirea anuala a Academiei Americane pentru Alergie, Astm si Imunologie (AAAAI), un grup de oameni de stiinta britanici au sustinut si ei eficienta brusturelui în combaterea alergiei la iarba.
Alte suplimente vegetale care s-au dovedit utile în combaterea alergiilor respiratorii sînt urzicile uscate asociate cu un spray nazal salin.
Sprayul salin contribuie la îndepartarea polenului si reduce sau subtiaza mucusul, în timp ce urzica are proprietati astringente si antibacteriene care pot ajuta la acest proces, explica Hardy.
Pe lînga plante, multi medici naturisti sînt de parere ca exista anumiti nutrienti care pot ajuta la calmarea simptomelor alergiilor de sezon. Printre cele mai populare astfel de substante se afla un extract de seminte de struguri si mai multi compusi care se gasesc în vinul rosu. Folosite sub forma de suplimente, ele reduc simptomele alergice, mai ales în combinatie cu vitamina C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu