joi, 16 februarie 2012

Castanele comestibile

Castanele-leacuri tradiţionale
Frunzele de castan se recoltează vara,în lunile iulie-august,se usucă la umbră şi se folosesc în infuzii sau decoct în cazurile de răceală,tuse,respiraţie îngreunată de afecţiuni pulmonare,alergii sau astm.

Fructele proaspete de castan,foerte sau prajite sunt antianemice,revigorante,tonice,antiseptice,de aceea sunt potrivite în meniul sportivilor şi al celor care efectuează munci grele.Sunt deosebit de hrănitoare şi energetice,uşor digerabile. Din acest motiv sunt indicate atât în dietele bătrânilor,cât şi în acelea ale copiilor.La fel de potrivite sunt în astenii fizice şi nervoase şi în afecţiuni cdirculatorii,mai ales varice si hemoroizi.
Castanele sunt contraindicate diabeticilor.
Piureul de castane fierte ameliorează afecşiunile renale şi vasele de sânge.
De asemenea,ajută foarte mult dacă este aplicat pe degerături.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu