joi, 16 februarie 2012

Cireşul şi vişinul

Partea folosită:
  • codiţa fructului
Efecte:
  • antidiareic în general
  • antiinflamator căi urinare
  • astringent
  • diuretic în general
Mod de preparare:
  • decoct, 2 liguriţe plantă / 1 litru apă
Mod de administrare:
  • se bea într-o zi
Perioada de recoltare:
  • din iunie până în iulie
Alte nume sub care este cunoscut cireşul:
  • caraş
  • padureţ
  • ceraş păsăresc
  • cires păsăresc
  • ciureş
  • mălin
  • mălin păsăresc
  • mocru
  • văscuşoară
Alte nume sub care este cunoscut vişinul:
  • antep
  • cireş amar
  • cireş sălbatic
  • gisen
  • jişin
  • vişan
  • vişinar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu