joi, 16 februarie 2012

Leacuri tradiţionale cu ceapă

Tinctură de ceapă
  • 500g ceapaă la 500ml alcool de 40 de grade
  • se lasă 10 zile la macerat,apoi se filtrează.Se ia câte 1 linguriţă înainte de masa de prânz şi seara pentru tratarea prostatitei.Tratamentul se face doar zece zile pe lună,apoi pauză de douăzeci de zile.
Infuzia de ceapă
  • 5 cepe tăiate mărunt la 1 litru apă clocotită.Se lasă vasul acoperit 10 minute,apoi se strecoară şi se beau câte două căni pe zi(dimineaţa şi seara) pentru tratarea bronşitelor şi a astmului bronşic.
Pastă de ceapă cu miere

Se coc 2 cepe mai mari la cuptor,fără să fie curăţate de foile exterioare.Apoi se curăţă aceste foi si miezul se zdrobeşte.Se adaugă 100g miere,se amestecă bine până la omogenizare şi se pune pasta într-un borcan cu culoare închisă.Acest amestec este folosit pentru tratarea bolilor pulmonare,a bronşectaziei,a laringitelor.

Sirop de ceapă
  • 1 kg de ceapă şi 1l apă se fierb până ce lichidul scade la un sfert din cantitatea iniţială.Se strecoară şi se adaugă 250g miere.Se mai fierbe 10 minute şi apoi se lasă la răcit.Se iau câte 3 linguriţe dimineaţa şi seara.E indicat în astenii,dar şi în combaterea tusei.
Vinul de ceapa

300g ceapă tăiată mărunt,100g miere.600ml vin alb se lasă la macerat 48 de ore,după ce se filtrează se beau 3-4 linguriţe înainte de asă.Este extrem de util la eliminarea edemelor cardiace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu