joi, 16 februarie 2012

Leacuri babesti pentru viermisori

Din vasta paleta de leacuri babesti pe care le-am experimentat o sa va vorbesc de unul ce are efecte foarte bune in combaterea viermisorilor intestinali de la copii sau de la adulti.
Suc de usturoi cu miere

Compozitie : miere,usturoi si apa
Prepararea : Intr-o oala smaltuita ,se pun la fiert o parte usturoi ,spalat si desfacut in catei,cu doua parti apa.Se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc domol pana cand lichidul scade la jumatate.Se strecoara ,se lasa sa se raceasca,se toarna intr-un pahar de sticla sau cana de ceramica smaltuita ,adaugand o lingura de miere la 100 ml lichid.

Administrarea leacului babesc se realizeaza seara  prin clisma calduta copiilor pana la 3 ani,celor de la 6-9 ani se dau pe cale bucala cate doua lingurite seara ,iar celor de la 9-12 ani cate trei lingurite seara.Copii mai mari sau adultii beau cate un pahar de 150 ml odata sau de doua ori pe saptamana.Se continua tratamentul inca o saptamana de la data cand nu se mai constata viermisori intestinali.
Actiune : leacul batranesc are actiune  viermifuga (impotriva viermilor) contra ascarizilor (limbrici) dar mai ales a oxiurilor(viermisori intestinali).De mentionat faptul ca este folosit inca de pe vremea romanilor….
Indicatii : este indicat numai dupa ce medicul a pus diagnosticul sau mama copilului a vazut viermisori la copil sau persoana bolnava insasi i-a vazut la ea.
Actiuni toxice : preparatul tinut peste doua-trei zile la temperatura camerei sau peste o saptamana la frigider devine toxic si trebuie aruncat.Ingredientele pot sa nu fie tolerate de o anumita persoana.Pentru a aplica acest leac batranesc este nevoie de prudenta si de la caz la caz de avizul medicului (trebuie sa cunoasteti persoana daca suporta sau nu ingredientele)
Conservarea : leacul este cu atat mai activ cu cat este mai proaspat.Pentru a evita afectiunea foarte puternica chiar iritanta trebuie lasat o ora in repaus si apoi administrat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu